gezond en fit als beveiliger

gezond en fit als beveiliger

gezond en fit als beveiliger Veen Hosting & Security Parrega

Geschreven door:
, 13 mei 2024

Het is belangrijk om zowel fysiek als mentaal fit te blijven om je taken effectief uit te voeren.

Regelmatige lichaamsbeweging: Als beveiliger breng je mogelijk lange uren door in een zittende positie of met weinig beweging. Maak tijd vrij voor regelmatige lichaamsbeweging, zoals cardiovasculaire oefeningen, krachttraining en stretchen. Dit helpt bij het behouden van een goede conditie en vermindert het risico op blessures, mijn dichtstbijzijnde sportschool zit in Bolsward ( Friesland) Anytime fitness hier kan je op ieder tijdstip van de dag naar binnenlopen, dit maakt het voor mij persoonlijk mogelijk om na mijn werk nog even te gaan sporten.

Eet gezond plan gezonde maaltijden en snacks voor je dienst. Vermijd het eten van fastfood of het grijpen van snacks met een hoog suikergehalte. Zorg voor een goed voedingsplan, je hebt de kilos er sneller aan dan af. Wees ook bewust van gezonde producten bijvoorbeeld vis die vaak word gevierd om zijn voedingswaarde, maar die helaas ook een duistere kant heeft, ik noem hier onder een klein voorbeeld.

voorbeeld zalm staat bekend als een van de meest vervuilde vissen ter wereld, ik zou zeggen doe eens wat onderzoek hier over.

Zorg dat je vlees en vis en groente, fruit granen en zuivel afkomstig is van duurzame en schone bron, het is super belangrijk om de juiste voedingsmiddelen tot je nemen en je energieniveau op peil te houden, neem contact op met je lokale boer voor verse zuivel eieren en grasgevoerd vlees, en niet te vergeten groeten waar geen pesticiden over heen zijn gespoten, en tot slot nog een tip van mijzelf kweek je eigen moes tuin, je zal merken dat de smaak meer tot zijn recht komt.

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt, vooral tijdens lange diensten of in warme omgevingen. Het reguleren van een goede hydratatie is essentieel voor je algehele gezondheid en prestaties, persoonlijk gebruik ik bron water die ik elke dag filter door een systeem, het kraanwater is niet zo gezond als we denken, in Nederland, om je water lang koud of warm te houden gebruik ik de thermosflessen van waterdrops.

Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor een optimale gezondheid en welzijn.

Zorg voor voldoende slaap tussen je diensten door een rustige, comfortabele slaapomgeving te creëren en een consistent slaapritme aan te houden

Het werk als beveiliger kan soms stressvol zijn, leer effectieve stressmanagementtechnieken aan, zoals diepe ademhaling, meditatie of het opbouwen van een steunnetwerk om stress te verminderen en veerkracht op te bouwen er zijn in Leeuwarden, Bolsward, Sneek, Heerenveen genoeg faciliteiten die u hier in kunnen steunen

Zorg ervoor dat je altijd de juiste veiligheidshulpmiddelen gebruikt om blessures te voorkomen tijdens het uitvoeren van je taken. Dit omvat het dragen van geschikte schoenen, het gebruik van beschermende uitrusting en het volgen van je beveiligings- instructies, object instructies, en het BHV ontruimingsplan.


Zorg voor mentale gezondheid: Besteed aandacht aan je mentale welzijn door regelmatig te ontspannen, hobby's te beoefenen die je leuk vindt.

Luister naar je lichaam wees alert op signalen van vermoeidheid, pijn of overbelasting.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

ZZP Beveiliging wet DBA 2025 wat te doen? - Veen Hosting & Security Parrega

ZZP Beveiliging wet DBA 2025 wat te doen?

18 juli 2024 - Beste bloglezer, Ik wil u informeren over de stappen die je kunt ondernemen om als zzp-beveiliger aan de eisen van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) 2025 te voldoen. Hieronder... lees verder »

Interview met Antonio: Veen Hosting & Security Bij Een Gevoelige Uitvaart - Veen Hosting & Security Parrega

Interview met Antonio: Veen Hosting & Security Bij Een Gevoelige Uitvaart

1 juli 2024 - Welkom op onze blog! Vandaag delen we een exclusief interview met Antonio, een van onze gewaardeerde beveiligers, die ons heeft bijgestaan tijdens een bijzonder gevoelige beveiligingsklus bij een... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.